Su'esu'ega fa'aletonu ma fa'afitauli

Su'esu'ega fa'aletonu ma fa'afitauli

Su'esu'ega fa'aletonu ma fa'afitauli

O se masini eletise atoa e aofia ai se vaega o le eletise, o se vaega e pulea, o se vaega faʻapitoa ma se vaega ausilali, lea e aofia ai le faʻaogaina o le hydraulic cylinder e pei o le vaega faʻapitoa o se tasi o elemene taua tele i le hydraulic system, lea e liua ai le gaosiga o le mamafa o le hydraulic. e ala ile pamu suau'u elemene eletise ile malosi fa'ainisinia e fai ai se gaioiga,
O se masini faaliliu malosi taua. O le tupu o lona toilalo i le taimi o le faʻaaogaina e masani lava ona fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o le hydraulic system, ma e iai tulafono faʻapitoa e maua. O le a lava le umi o lona faʻatinoga faʻatulagaina e faʻatautaia, e le faigata le fofoina.

 

Afai e te manaʻo e faʻaumatia le toilalo o le hydraulic cylinder i se taimi, saʻo ma lelei, e tatau ona e malamalama muamua pe na faapefea ona tupu le toilalo. E masani lava o le mafuaʻaga autu mo le faʻaogaina o le hydraulic cylinder o le le lelei o le faʻaogaina ma le faʻaaogaina, o le tausiga masani e le mafai ona tausia, le atoatoa le iloiloga i le mamanu o le hydraulic system, ma le le talafeagai o le faʻapipiʻiina.

 

O fa'aletonu e masani ona tupu i le taimi o le fa'aogaina o fa'a'au'au fa'ato'aga e masani lava ona fa'aalia i le le talafeagai po'o le le sa'o o gaioiga, le suau'u ma le fa'aleagaina.
1. Fa'ato'a fa'atinoina o le fa'au'uga vai
1.1 O le mamafa o le galue i totonu o le paʻu eletise e le lava e mafua ai ona le mafai e le paʻu eletise ona faia se gaioiga patino

1. I lalo o le faʻaogaina masani o le hydraulic system, pe a ulu atu le suauʻu galue i totonu o le paʻu eletise, e leʻo gaoioi le piston. O lo'o feso'ota'i le fua fa'amau i le suau'u i totonu o le pa'u vai, ma e le luelue le fa'ailoga o le mamafa, o lea e mafai ai ona aveese sa'o le paipa o le suau'u. tatala,
Ia fa'aauau pea ona tu'uina atu e le pamu suau'u le suau'u i le masini, ma va'ai pe o iai le suau'u galue o lo'o tafe mai i totonu o le paipa o le suau'u o le pa'u eletise. Afai e leai se suauʻu tafe mai le suauʻu inlet, e mafai ona faʻamasinoina o le paʻu hydraulic lava ia e lelei. I le taimi nei, o isi vaega hydraulic e tatau ona suʻesuʻeina i le faasologa e tusa ai ma le faʻavae lautele o le faʻamasinoina o le faʻaogaina o masini eletise.

2. E ui lava o loʻo i ai le faʻaogaina o le suavai i totonu o le paʻu, e leai se mamafa i totonu o le paʻu. E tatau ona fa'ai'u e le o se fa'afitauli lenei fa'alavelave i le ta'avale eletise, ae e mafua mai i le tele o le fa'aogaina o le suau'u i totonu o le pa'u hydraulic. E mafai ona e talepeina le so'oga o le suau'u toe fa'afo'i mai o le fa'ato'aga vai ma siaki pe o iai le vai galue o lo'o toe tafe atu i totonu o le tane suau'u.

E masani lava, o le mafuaʻaga o le tele o le leakaina i totonu ona o le va i le va o le piston ma le piston rod e lata ane i le pito pito faʻamaufaʻailoga e tele tele ona o le filo matala poʻo le tatalaina o le ki soʻo; o le tulaga lona lua o le radial O le faʻamaufaʻailoga O-mama ua faʻaleagaina ma ua le mafai ona galue; o le mataupu lona tolu,
O le mama faʻamaufaʻailoga e oomi ma faʻaleagaina pe a faʻapipiʻi i luga o le piston, poʻo le mama faʻamaufaʻailoga ua matua ona o se taimi umi o le tautua, e mafua ai le toilalo faʻamau.

3. O le mamafa moni o le galue o le hydraulic cylinder e le oʻo atu i le tau o le mamafa. O le mafuaʻaga e mafai ona faʻauʻuina o se toilalo i luga o le eletise eletise. O va'a e feso'ota'i ma le mamafa i totonu o le eletise eletise e aofia ai valve fesoasoani, valve fa'aitiitiga o le mamafa ma le valve sequence. Muamua siaki pe oʻo atu le valve fesoasoani i lona faʻatulagaina o le mamafa, ona siaki lea pe o le mamafa galue o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le mamafa ma le faʻasologa o le valve e fetaui ma manaʻoga galue o le matagaluega. .

O le fa'atatau tonu o le mamafa o nei va'a fa'atonu e tolu o le a a'afia sa'o ai le mamafa o le galuega o le fa'ato'aga, ma mafua ai ona le toe galue le pa'u hydraulic ona o le le lava o le mamafa.

1.2 O le mamafa moni o le galuega o le hydraulic cylinder e fetaui ma manaʻoga faʻapitoa, ae e leʻo galue pea le masini eletise.

O le mea lea e maua ai le faʻafitauli mai le fausaga o le paʻu eletise. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a alu le piston i le tulaga faʻatapulaʻa i pito uma e lua i totonu o le paʻu ma le pito pito i tua i pito uma e lua o le paʻu eletise, e poloka e le piston le suauʻu i totonu ma fafo, ina ia le mafai e le suauu ona ulu atu i totonu o le potu faigaluega o le hydraulic. e le mafai ona gaoioi le pa'u ma le piston; Piston pa'u vai vai mu.

I le taimi nei, e ui ina o'o atu le mamafa i totonu o le pa'u i le tau o le mamafa, e le mafai lava ona gaoioi le piston i totonu o le pa'u. O le paʻu eletise e tosoina ai le paʻu ma e le mafai ona gaoioi le piston ona o le fesoʻotaʻiga vavalalata i le va o le piston ma le paʻu e maua ai ni maosi i luga o le puipui i totonu o le paʻu poʻo le paʻu eletise o loʻo ofuina e le malosi e tasi ona o le le saʻo o le galuega o le paʻu eletise.

O le fete'ena'iga fete'ena'i i le va o vaega fe'avea'i e telē tele, aemaise le mama fa'amaufa'ailoga V, lea e fa'amaufa'ailogaina e ala i le fa'amalosi. Afai e oomi tele, o le a matua tele le tete'e fe'ese'esea'i, lea o le a mautinoa e aafia ai le gaosiga ma le saoasaoa o le gaioiga o le paʻu hydraulic. E le gata i lea, faʻalogo lelei pe o iai le mamafa i tua ma e telē tele.

1.3 Ole saosaoa moni ole gaioioiga ole piston hydraulic cylinder e le o'o ile mamanu ua tu'uina atu

O le tele o le leakaina i totonu o le mafuaaga autu lea e le mafai ai e le saoasaoa ona ausia manaoga; pe a faʻaitiitia le saoasaoa o le gaioiga o le paʻu eletise i le taimi o le gaioiga, o le piston e faʻateleina le tetee ona o le le lelei o le gaosiga o le puipui i totonu o le paʻu eletise.

A'o fa'agasolo le va'a eletise, o le mamafa i luga o le ta'amilosaga o le aofa'i o le pa'u o le pa'u o le tete'e na fa'atupuina e le laina o le suau'u, le mamafa o le uta, ma le pa'u o le pa'u o le suau'u. Pe a mamanuina le matagaluega, e tatau ona faʻaitiitia le pa'ū o le mamafa o le paipa i totonu ma le pa'ū o le pa'u o le suauʻu toe foʻi mai i le tele e mafai ai. Afai o le mamanu e le talafeagai, o nei tau e lua e tetele tele, e tusa lava pe o le alavai e pulea le tafe: tatala atoatoa,
O le a mafua ai foi ona toe foʻi saʻo le suauu mamafa i le tane suauʻu mai le valve fesoasoani, ina ia le mafai e le saoasaoa ona ausia manaʻoga faʻapitoa. O le manifinifi o le paipa, o le tele o le pi'o, o le sili atu lea o le pa'u o le mamafa o le paipa.

I se taʻavale faʻavavevave e faʻaaoga ai se accumulator, pe afai e le fetaui le saoasaoa o le paʻu, siaki pe lava le mamafa o le accumulator. Afai e mitiia e le pamu hydraulic le ea i totonu o le suauʻu i le taimi o galuega, o le a faʻalavelaveina le gaioiga o le paʻu ma mafua ai ona faʻaitiitia le saoasaoa. I le taimi nei, o le pamu hydraulic e pisapisao, o lea e faigofie ai ona faʻamasino.

1.4 Fetolofi a'o fa'agaioi le pa'u vai

O le mea mata'utia fetolofi o le osooso lea o le pa'u eletise pe a gaoioi ma taofi. O lenei ituaiga o toilalo e sili atu ona taatele i le hydraulic system. O le coaxiality i le va o le piston ma le piston rod ma le cylinder body e le fetaui ma manaʻoga, o le piston rod e punou, o le piston rod e umi ma le faʻamalosi e leaga, ma o le va i le va o vaega feʻaveaʻi i le tino paʻu e tele tele. .
O le faʻaogaina o le tulaga faʻapipiʻi o le paʻu eletise o le a mafua ai le tolotolo; o le mama faʻamaufaʻailoga i le pito pito i tua o le paʻu eletise e fufusi tele pe matala tele, ma o le paʻu eletise e faʻatoʻilaloina le teteʻe e mafua mai i le feteʻenaʻiga o le mama faʻamau i le taimi o gaioiga, lea o le a mafua ai foi le tolotolo.

O le isi mafuaaga autu o le fetolofi o le kesi ua fefiloi i totonu o le pa'u. E galue o se accumulator i lalo o le gaioiga o le suauu. Afai o le suauʻu sapalai e le ausia manaʻoga, o le a faʻatali le paʻu mo le mamafa e tulaʻi mai i le tulaga taofi ma faʻaalia ai le fetolofi o le pulupulu faʻalavelave; pe a oomi le ea i se tapulaʻa patino Pe a faʻamalolo le malosi,
O le tuleia o le piston e maua ai le saoasaoa vave, e iu ai i le totolo vave ma lemu. O nei mea e lua fetolofi e matua le fiafia i le malosi o le paʻu ma le gaioiga o le uta. O le mea lea, o le ea i totonu o le paʻu e tatau ona matua vaivai aʻo leʻi galue le paʻu eletise, o lea pe a mamanuina le paʻu eletise, e tatau ona tuʻu se masini faʻafefe.
I le taimi lava e tasi, e tatau ona mamanuina le taulaga faʻafefe i le tulaga maualuga o le suauʻu suauu poʻo le vaega faʻaputuga kesi i le tele e mafai ai.

Mo pamu hydraulic, o le itu suʻu suauʻu o loʻo i lalo ole mamafa le lelei. Ina ia faʻaitiitia le teteʻe o paipa, e masani ona faʻaaogaina paipa suauu lapopoa. I le taimi nei, e tatau ona gauai faʻapitoa i le faʻamaufaʻailogaina lelei o sooga. Afai e le lelei le faʻamaufaʻailoga, o le a faʻafefeina le ea i totonu o le pamu, lea o le a mafua ai foi ona fetolofi le paʻu eletise.

1.5 O loʻo i ai le pisapisao faʻaletonu i le taimi o le faʻaogaina o le paʻu eletise

O le pisapisao e le masani ai e gaosia e le pa'u hydraulic e mafua ona o le fete'ena'iga i le va o le pito fa'afeso'ota'i o le piston ma le pa'u. E mafua ona o le suauu i le va o mea faʻafesoʻotaʻi ua faʻaumatia poʻo le maualuga o le mamafa o le faʻafesoʻotaʻi, lea e maua ai le leo feteʻenaʻi pe a faʻaseʻe le tasi i le isi. I le taimi nei, e tatau ona taofi vave le taʻavale e suʻe le mafuaʻaga, a leai, o le a toso le pito i luga ma susunuina i le oti.

Afai o le leo feteʻenaʻi mai le faʻamaufaʻailoga, e mafua ona o le leai o se suauʻu lubricating i luga o le faʻaseʻe ma le faʻafefe tele o le mama faʻamaufaʻailoga. E ui lava o le mama faʻamaufaʻailoga ma laugutu ei ai le aʻafiaga o le suauʻu suauʻu ma le faʻamaufaʻailogaina, afai o le mamafa o le suauʻu suauʻu e maualuga tele, o le a faʻaumatia le suauʻu lubricating, ma o le a faʻaalia foi le pisa le masani. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻamama mama laugutu i le oneone e faʻafefe ai laugutu ma faʻafefe.

2. Leakage o le pa'u hydraulic

O le leakage o le hydraulic cylinders e masani ona vaevaeina i ni ituaiga se lua: leakage totonu ma fafo leakage. Le leakage i totonu e masani ona aafia ai le faʻatinoga faʻapitoa o le hydraulic cylinder, faʻaitiitia ai nai lo le mamafa o galuega fuafuaina, saoasaoa o gaioiga ma le mautu o galuega; le leakage fafo e le gata o le faaleagaina o le siosiomaga, ae faigofie foi ona mafua ai afi, ma mafua ai le tele o tupe gau. Leakage e mafua ona o le le lelei o le faʻamaufaʻailogaina.

2.1 Lisi o vaega tumau

2.1.1 Ua faaleagaina le faamaufaailoga pe a uma ona faapipiiina

Afai e le filifilia lelei ia taʻaloga e pei o le pito i lalo, lautele ma le faʻamalosi o le faʻamaufaʻailoga, o le a faʻaleagaina le faʻamaufaʻailoga. O le faʻamaufaʻailoga e mimilo i totonu o le tootoo, o le faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga o loʻo i ai burrs, moli ma chamfers e le fetaui ma manaʻoga, ma o le mama faʻamaufaʻailoga e faʻaleagaina e ala i le oomiina o se meafaigaluega maʻai e pei o se sikulifili i le taimi o le faʻapotopotoga, lea o le a mafua ai le leaka.

2.1.2 Ua faaleagaina le faamaufaailoga ona o le extrusion

O le va tutusa o le fa'amaufa'ailoga e telē tele. Afai o le faʻamaufaʻailoga e maualalo le maaa ma e leai se mama faʻamaufaʻailoga e faʻapipiʻiina, o le a oomi ese mai le faʻamaufaʻailoga ma faʻaleagaina i lalo o le gaioiga o le maualuga o le mamafa ma le malosi o le aʻafiaga: afai e le tele le faʻamaualuga o le paʻu, ona faʻamaufaʻailogaina lea. faaleagaina. O le mama e maua ai se fa'alavelave fa'amama i lalo o le gaioiga o le malosi fa'afuase'i. Talu ai o le saoasaoa o le suiga o le mama faʻamaufaʻailoga e sili atu le lemu nai lo le paʻu,
I le taimi lea, o le mama faʻamaufaʻailoga e oomi i totonu o le va ma leiloa lona aafiaga faʻamau. A taofi le mamafa o le aʻafiaga, o le faʻaleagaina o le paʻu e toe faʻaleleia vave, ae o le saoasaoa o le toe faʻaleleia o le faʻamaufaʻailoga e sili atu le telegese, o lea e toe u ai le faʻamaufaʻailoga i le va. O le gaioiga faifaipea o lenei faʻalavelave e le gata e mafua ai le faʻaleagaina o loimata i le faʻamaufaʻailoga, ae e mafua ai foʻi le faʻalavelave matuia.

2.1.3 Lisi e mafua ona o le vave ofuina o fa'amaufa'ailoga ma le leiloa o le fa'amaufa'ailoga

E le lelei le faʻafefe o le vevela o faʻamaufaʻailoga paʻu. I le taimi o le maualuga-saosaoa reciprocating motion, o le lubricating suauʻu ata e faigofie ona faaleagaina, lea e faateleina ai le vevela ma feteʻenaʻiga tetee, ma faatelevaveina le ofuina o faamaufaailoga; pe a lautele tele le faʻamaufaʻailoga ma maualuga tele le talatala o le pito i lalo, o Suiga, o le faʻamaufaʻailoga e fealuaʻi i tua ma luma, ma faʻateleina le ofuina. E le gata i lea, o le le saʻo o le filifilia o meafaitino, umi le teuina o taimi o le a mafua ai le matua tuai,
o le mafuaaga lea o le liki.

2.1.4 Lisi ona o le le lelei o le uelo

Mo fa'aigoa fa'alelei fa'afefete, o ta'eta'ei uelo o se tasi lea o mafua'aga o le leaka. O ta'eta'ei e mafua ona o le le sa'o o le fa'agasologa o le uelo. Afai e le lelei le filifilia o le mea eletise, o le eletise e susu, o mea e maualuga le carbon content e leʻo faʻamaʻaina lelei aʻo leʻi faʻapipiʻiina, o le faʻasaoina o le vevela e le o gauai atu i ai pe a uma le uʻamea, ma o le maualuga o le malulu e vave tele, o mea uma e mafua ai. ta'eta'ei fa'amamafa.

O mea faʻapipiʻi, porosity ma le faʻaogaina sese i le taimi o le uelo e mafai foi ona mafua ai le leakaina i fafo. Layered uelo e fa'aaogaina pe a tele le su'iga uelo. Afai e le o atoatoa le aveesea o le uelo paʻu o vaega taʻitasi, o le a fausia le paʻu uelo inclusions i le va o laulau e lua. O le mea lea, i le faʻapipiʻiina o vaega taʻitasi, e tatau ona tausia mama le suʻega uelo, e le mafai ona pisia i le suauu ma le vai; e le lava le faʻamafanafanaina o le vaega uelo, e le lava le tele o le uelo,
O le mafuaʻaga autu lea mo le faʻailoga sese o le faʻaogaina o le vaivai ma le le atoatoa.

2.2 La'ei tu'atasi o le fa'amaufa'ailoga

O le ofuina unilateral o le faʻamaufaʻailoga e sili ona iloga mo faʻalava faʻapipiʻi faʻapipiʻi hydraulic cylinders. O mafuaʻaga o laʻei faʻapitoa e: muamua, o le vaʻavaʻa tele i le va o vaega feʻaveaʻi poʻo le ofuina unilateral, e mafua ai le le tutusa o alauni faʻamalosi o le mama faʻamau; lona lua, pe a faʻalauteleina atoa le tootoo ola, o le taimi punou e faʻatupuina ona o lona lava mamafa, ma mafua ai ona tupu le piston i le Tilting i totonu o le paʻu.

I le vaaiga i lenei tulaga, o le piston mama e mafai ona faʻaaogaina e pei o le faʻamaufaʻailoga piston e puipuia ai le tele o le leakage, ae o mea nei e tatau ona maitauina: muamua, siaki lelei le saʻo saʻo, roughness ma foliga geometric saʻo o le pu i totonu o le cylinder; lona lua, o le piston O le va ma le puipui paʻu e laʻititi nai lo isi faʻamaufaʻailoga, ma o le lautele o le piston e tele. Tolu, e le tatau ona lautele tele le tootoo mama piston.
A leai, o lona tulaga o le a le mautu, ma o le kilia o le itu o le a faateleina le leakage; lona fa, o le numera o mama piston e tatau ona talafeagai, ma o le a le lelei le faʻamaufaʻailoga pe a laʻititi tele.

I se faapuupuuga, o loʻo i ai isi mafuaʻaga mo le toilalo o le hydraulic cylinder i le taimi o le faʻaaogaina, ma o auala faʻafitauli pe a uma le toilalo e le tutusa. Pe o se paʻu eletise poʻo isi vaega o le hydraulic system, pe a maeʻa le tele o faʻaoga aoga e mafai ona faʻasaʻo le sese. Fa'amasinoga ma fa'ai'uga vave.


Taimi meli: Ian-09-2023